Odmrzavanje celog rashladnog sistema u hladnjači i premeštanje zamrznute robe u drugu prostoriju zahteva visoke troškove i dosta vremena. Ipak, higijena rashladnih komora se mora održavati isto kao druge prostorije u prehrambenoj industriji ili skladištenju hrane. U ovim specijalnim prostorijama nije moguće koristiti obično sredstvo za čišćenje, sunđer, vodu, vlažnu krpu za održavanje higijene zbog niskih temperatura.
Rešenje je profesionalno sredstvo za čišćenje rashladnih komora, hladnjače i zamrzivača. Upotreba takvog sredstva za čišćenje koje je spremno za upotrebu nudi uštedu vremena, radne snage i novca.
Pomoću sredstava za čišćenje površina u hladnjačama, nije potrebno odmrzavanje zamrznutre robe. Hladni lanac se ne prekida. Mrlje od hrane, krvi i druge nečistoće se lako uklanjaju i čiste pomoću tečnog sredstva za čišćenje hladnjača.
Oblasti primene: zamrzivači, frižideri, hladnjače, rashladne komore, komore za duboko zamrzavanje, rashladni pultovi. Pomoću ovog sredstva sve površine u minus komori poput podova, zidova, fioka, polica mogu da se očiste čak i na niskim temperaturama.
Sredstvo Austrijskog proizvođača Hollu nudi ekonomično rešenje za brzo i efikasno čišćenje gore navedenih prostorija u prehrambenoj industriji. Bez prekida hladnog lanca, uz poštovanje HACCP zahteva da se temperature prostorije održava konstantno, moguće je održavati visok nivo higijene a ne ugroziti kvalitet smrznute robe.
Za čišćenje površina u prehrambenoj industriji preporučuje se upotreba opreme sa oznakom koja garantuje bezbednu upotrebu alata u kontaktu sa hranom. Lista proizvoda sa tzv. food contact-om je dugačka, od alata se izdvajaju metle, četke, strugači, svlakači za vodu, kao i ubrusi, sredstva za dezinfekciju u prehrambenoj industriji, da napomenemo samo nekoliko.