Prijava

0
0,00 rsd
0
0,00 rsd

Opšti uslovi ugovora

Sadržaj

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici higijena.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. Master Clean Express doo zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Preko sajta higijena.rs isključivo se vrši prodaja pravnim ili fizičkim licima u Republici Srbiji.

Osnovni podaci o trgovcu:

Pun naziv pravnog subjekta: Master Clean Express doo

Adresa: Jovana Mikića 56. 24000 Subotica

Delatnost i šifra delatnosti: 4675 – Trgovina na veliko hemijskim proizvodima, 4791 – Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta

Matični broj: 20605553

PIB: 106456711

Web adresa: www.higijena.rs

Kontakt telefon: 024/602-741

Kontakt email: shop@higijena.rs

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite higijena.rs ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (email) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Internet prodavnice higijena.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing liste koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice higijena.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo Master Clean Express doo ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez naše predhodne saglasnosti. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na higijena.rs smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Vaš nalog

Ukoliko koristite higijena.rs odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem higijena.rs sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici ne mogu koristiti naš sajt. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije Master Clean Express doo će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci

Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke na shop@higijena.rs koji ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na higijena.rs Protiv takvih aktivnosti Master Clean Express doo može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Opisi proizvoda

Higijena.rs nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, higijena.rs ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani I bez greške. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su prikazane sa uračunatim PDV-om i bez uračunatog PDV-a. Higijena.rs se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice. Higijena.rs ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10 000 je navedena cena 100 din, i sl.

Cene su iskazane u RSD odnosno u dinarima.

Radno vreme

Online prodavnica higijena.rs. radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan.  Radno vreme tehničke podrške je radnim danima od 8 do 16 časova.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Higijena.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci higijena.rs nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Način kupovine

Nakon prijema Vaše narudžbe putem sajta ili putem emaila na shop@higijena.rs, kontaktiraćemo Vas telefonom ili emailom da povtvrdimo raspoloživost artikala.  

Nakon potvrde narudžbe od strane kupca, narudžba je neopoziva.

Prodavac predaje Kupcu robu a Kupac se obavezuje da za to isplati navedenu cenu I preuzme robu. 
 

Isporuka robe i plaćanje robe

Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u zakonom predviđenom roku.
Trošak isporuke robe je besplatan u Koliko je iznos porudžbine veći od 7.200,00 RSD.  U koliko je iznos porudžbine manji od 7.200,00 RSD, trošak isporuke plaća Kupac, fiksno 600,00 RSD. 

Poručenu robu isporučujemo u najkraćem mogućem roku, odnosno za sve narudžbe koje su pristigle do 12,00 h radnim danima, nakon provere raspoloživosti u našem magacinu, predajemo kurirskoj službi isti radni dan. 

Trudimo se da sve artikle imamo na zalihama u dovoljnim količinama, ali postoji mogućnost da u nekim slučajevima artikal koji ste poručili bude rasprodat.  Stanje svakog poručenog artikla proveravamo I u koliko se ustanovi da poručeni artikal nemamo na zalihama, obavestićemo Vas I ponudićemo Vam alternativno rešenje. 

Plaćanje poručene robe se vrši u RSD pouzećem, kurirskoj službi. Pored plaćanja pouzećem, Kupac može da poručenu robu plati platnom karticom.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.higijena.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i Dinacard metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika platne kartice

Kupac može naručiti i platiti robu za treće lice, u kom slučaju Prodavac ne snosi odgovornost za eventualno neprihvatanje poklona od strane trećeg lica. U slučaju nepreuzimanja robe od strane trećeg lica, Kupac snosi troškove povrata robe.

Kupac je obavezan da prilikom isporuke robe od strane kurirske službe proveri eventualna fizička oštećenja na pakovanju.  U koliko Kupac uoči vidljive nedostatke na pakovanju odnosno oštećenja, može da odbije prihvatanje robe za koju smatra da je fizički oštećena. 

Nakon preuzimanja robe Kupac je u obavezi da proveri robu na eventualna oštećenja koja bi mogla nastati tokom transporta.  Kupac je dužan da u roku od 24 sata od prijema robe istu pregleda.  U slučaju da u roku od 24 sata Kupac nas ne obavesti o fizičkom oštećenju robe, smatra se da je roba isporučena u ispravnom stanju, neoštećeno. 

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas kontaktirate najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas kontaktirate.

Kupac je odgovoran za štetu koja nastane propuštanjem da preuzme naručenu robu.

U slučaju vraćanja robe kupcu koji je prethodno robu platio kuriru tj. pouzećem, troškove vraćanja robe ne snosi Master Clean Express doo, već trošak pada na teret kupca.

Zaštita podataka o finansijskoj transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Kursna razlika

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije/Vaša banka izdavalac, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu i one koju možete videti na vašem bankovnom izvodu. Hvala Vam na razumevanju.

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged is obtained through the conversion of the price in the shown currency into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations/your issuing bank. As a result of this conversion, there is a possibility of a slight difference from the original price stated on our web site and your credit card bank statement. Thank you for your understanding.

Garancija kvaliteta i saobraznost proizvoda

Garantujemo da su artikli iz našeg asortimana originalni I novi i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu.

Kupac ima pravo da bira da nesaobraznost robe trgovac otkloni opravkom ili zamenom.

Prodavac se obavezuje da će isporučiti robu sa kompletnom dokumentacijom i pripadajućom ambalažom tj. kompletnu kakva je dobavljena od proizvođača, uvoznika ili distributera.

Da bi Kupac ostvario pravo na saobraznost dužan je, pri predaji robe Prodavcu na proveru, uz neispravan artikal priložiti dokumentaciju koja dolazi uz proizvod, (po mogućsti neoštećenu ambalažu), original ili kopiju Ugovora o prodaji, Račun-otpremnicu i slip kojim se potvrđuje kupovina robe od Prodavca odnosno popunjen obrazac koji se nalazi na našem sajtu. Uz to je potrebno navesti detaljan opis kvara ili štete kako bi se olakšala provera neispravnosti od strane ovlašćenog lica Prodavca. 

Roba se isključivo šalje na servis ili proveru kurirskom službom i mora biti propisno zapakovana u kartonsku ambalažu. Svi proizvodi koji su na ovaj način Prodavcu dostavljeni, a koji nisu propisno zapakovani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja samog proizvoda u toku transporta neće biti preuzeti od strane Kupca, već će biti vraćeni pošiljaocu o njegovom trošku. Prodavac ne preuzima nikakvu odgovornost za sva eventualna oštećenja proizvoda i ambalaže koja nastanu u toku transporta na ili sa adrese kupca. Ukoliko je utvrdjeno fizičko i mehaničko oštećenje robe za koju Prodavca ne odgovara, Prodavac nije dužan da vrati pun iznos kupoprodajne cene.

Pravo na saobraznost nije moguće ostvariti ukoliko je do oštećenja ili kvara robe došlo usled transporta nakon isporuke, usled nepravilne montaže, usled nepravilnog održavanja, ili usled udara groma, usled više sile (poplava, zemljotres, požar i sl.), usled nepravilnog korišćenja, usled nepridržavanja proizvođačkog uputstva i preporuka o upotrebi proizvoda, usled korišćenja neodgovarajućeg potrošnog materijala koji nije kupljen uz proizvod, usled bilo kakvog mehaničkog oštećenja proizvoda koje je nastalo krivicom Kupaca ili trećeg lica za koje Prodavac ne odgovara, usled neovlašćenog popravljanja proizvoda od strane trećeg lica koje nije ovlašćeno od Prodavca ili proizvođača, ukoliko je proizvod vraćen bez računa ili drugog dokaza da je kupljen kod Prodavca, ili u slučaju neadekvatnog čuvanja. 

Odustanak od ugovora

U slučaju prijema robe Kupac ne želi da zadrži isti artikal, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstva u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu u roku od 14 dana na način koje je definisan ovde.  Rok za odustanak od Ugovora je 14 dana od datuma kupovine.  Potrebno je popuniti obrazac za odustanak od Ugovora.

U slučaju da je kupac koristio artikal, i nakon određenog vremena nije zadovoljan radom, povraćaj novca, zamena proizvoda ili povraćaj istog nije moguća.

Prilikom preuzimanja vraćene robe, Prodavac konstatuje da je proizvod ispravan i bez oštećenja. Ukoliko utvrdi da je proizvod oštećen ili je neispravan iz razloga koji se mogu upisati u krivnju Kupca, obustaviće povraćaj cene i robu vratiti Kupcu na njegov trošak.

Kupac nema pravo na odustanak od kupovine u slučajevima predviđenim Članom 36. Zakonom o zaštiti Potrošača.

Prihvatanje saglasnosti

Kupac potvrđuje da ga je Prodavac obavestio o sledećem:

  • O osnovnim obeležjima robe koji se nalaze u opisu proizvoda na našem web sajtu,
  • O poslovnom imenu, matičnom broju, adresi sedišta i broju telefona,
  • O prodajnoj ceni i svim dodatnim poštanskim troškovima i troškovima transporta i isporuke kao i o mogućnosti da se ti troškovi stave Kupcu na teret,
  • O načinu plaćanja, načinu i roku isporuke, načinu izvršenja drugih obaveza navedenih u Uslovima kupovine,
  • O postojanju zakonske odgovornosti zbog nesaobraznosti robe ugovoru,
  • O načinu izjavljivanja reklamacije, a naročito o mestu prijema i načinu postupanja po njima, kao i uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava Kupaca po osnovu saobraznosti,
  • adresi elektronske pošte trgovca u čije ime postupa na koju Kupac može da izjavi reklamaciju;
  • uslovima, vremenskom roku i postupku za ostvarivanje prava na odustanak od ugovora u skladu sa članom 28. Zakona o zaštiti potroča

Izjava o saglasnosti:

Saglasan sam da sam upoznat/a sa tim da podatak o dostupnosti proizvoda na internet stranici www.higijena.rs ne mora da odgovara stvarnom stanju u realnom vremenu. Iz ovog razloga primam na znanje da Prodavac ima pravo da najkasnije sledećeg radnog dana odustane od ispunjenja narudžbenice, ukoliko utvrdi da nema na stanju proizvod.

Saglasan sam da sam upoznat/a s tim da je za potrebe obrade moje narudžbenice neophodno da Prodavcu saopštim sledeće podatke o mojoj ličnosti: ime i prezime, adresu prebivališta ili boravišta, e-mail adresu, broj fiksnog i/ili mobilnog telefona. U slučaju plaćanja bankarskom doznakom trgovcu činim dostupnim podatak o mom bankovnom računu. Dajem saglasnost trgovcu da navedene podatke o ličnosti čuva, koristi i obrađuje u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Saglasan sam da moja prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja se ne mogu preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja Master Clean Express doo.

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim proizvodima u našoj ponudi, promocijama i akcijskim sniženjima, prijavite se na našu newsletter listu.

Hvala Vam što nas pratite!

Zastupnici smo renomiranih evropskih brendova koji su našli svoje mesto u upotrebi u mnogim granama privrede u sektoru održavanja higijene prostora. Kao ovlašćeni distributeri i serviseri posedujemo u prodajnom portfoliju veliki izbor manuelne opreme za čišćenje i hotelske opreme.

Minimalni iznos porudžbine za besplatnu dostavu je 7200 RSD sa PDV-om. Cene su podložne promenama. U našoj on line prodavnici kupovinu mogu obavljati pravna i fizička lica, plaćanjem pouzećem ili plaćanjem preko računa.

KONTAKT