Prijava

0
0,00 rsd
0
0,00 rsd

Kako-ocistiti-tepih-kao-profesionalac

Kako Očistiti Tepih kao Profesionalac?

Jeste li ikada pokušali da sami očistite svoj tepih i shvatili da je to puno teže nego što ste očekivali? Možda ste se čak i zapitali kako profesionalni čistači tepiha uspevaju da postignu tako sjajne rezultate.

Tepisi su sastavni deo svakog doma i u velikoj meri utiču na estetiku i čistoću prostora u kojem se nalaze. Međutim, tepisi su podložni čestom prljanju i upijanju različitih mrlja i fleka, a njihovo održavanje može biti izazovno, posebno ako niste upoznati sa pravilnom tehnikom čišćenja. Ukoliko imate kućne ljubimce ili mališane koji veoma često znaju da ispuste hranu, prospu sokić ili pak bojicama ostave fleku na tepihu, ovo je pravo mesto za vas!

Iako je čist tepih bitan estetski element, on ima mnogo više uticaja na zdravlje ljudi koji su u njegovoj blizini. Neredovno održavan tepih sakuplja prašinu, bakterije, alergene i grinje.

U ovom blogu, naučićemo kako da očistimo tepih kao profesionalac, koristeći kvalitetne proizvode za čišćenje tepiha!

Vodič čišćenja tepiha – kako očistiti tepih kao profesionalac?

Kako bismo odradili ovaj zadatak na najboljem mogućem nivou, hajde da pogledamo kratak vodič kako očistiti tepih kao profesionalac:

1.Prvi korak u čišćenju tepiha je izbor pravih proizvoda za čišćenje tepiha. Ono što je veoma bitno pre svega jeste da odaberete proizvod baš za ovu namenu a ne da koristite sredstvo za pranje sudova, veša ili nešto slično.

Kada se suočite sa prljavim tepihom, važno je da imate pravo sredstvo za čišćenje kako biste uklonili mrlje i fleke i vratili tepihu njegovu prvobitnu boju i sjaj. Postoje brojna sredstva za čišćenje tepiha na tržištu a mi se uvek trudimo da odaberemo sredstvo sa boljim sastavom i efikasnim učinkom.

Kako da odabere adekvatan proizvod za čišćenje tepiha?

Jedan od najboljih proizvoda za čišćenje tepiha je HolluEco Teppich Shampoo. Ovaj šampon za pranje tepiha je visoko koncentrovan, što znači da će biti potrebne manje količine da bi se postigli sjajni rezultati. Osim toga, ovaj šampon je ekološki prihvatljiv i ne sadrži štetne hemikalije koje mogu oštetiti vaš tepih ili naškoditi vašim najmlađima niti vašim ljubimcima koji su u dodiru sa tepihom. Sredstvo se može koristiti za mašinsko i ručno pranje tepiha i tekstilnih obloga, što je veliki bonus jer se često može desiti da se prospe kafa ili ostane masna fleka od kokica nakon gledanja filma na sofi.

dubinsko-ciscenje-namestaja

HolluEco Fleckenspray je takođe koristan proizvod za uklanjanje fleka sa tepiha, nameštaja pa čak i veša. Sprej uklanja fleke od kafe, ulja, voća, sosova i hrane, flomastera. Preporučuje se za sve vrste površina i veša.

Textra sredstvo je profesionalno sredstvo koje se upotrebljava uz korišćenje mašine za dubinsko čišćenje tepiha.  Ovakve mašine za ekstrakciju koriste se kako u domaćinstvima, tako i u hotelima, bioskopima i restoranima.

Neke od prednosti su:

  • temeljno čišćenje zahvaljujući pritisku prskanja od 4 bara i usisnoj moći od 230 mbara
  • odvojene funkcije prskanja i ekstrakcije
  • dva odvojena rezervoara za čistu i prljavu vodu, zapremine 6,5 litara
  • odvojeni rezervoar za sredstvo koje sprečava stvaranje pene
  • providne, ergonomske papuče
  • duga usisna cev od nerđajućeg čelika za lako obavljanje posla
  • gumom obloženi točkovi, veliki zadnji točkovi
tretiranje-fleke-na-tepisima

Veoma je bitno da znate od kog materijala je napravljen vaš tepih i da pratite uputstvo sredstva koje koristite. Neka sredstva za čišćenje tepiha nisu predviđena za tepihe od prirodnih materijala, kao što su vuneni tepisi ili tepisi proizvedeni od lana. Kako biste sačuvali izgled vašeg tepiha, informišite se o materijalu i kompatibilnosti sa sredstvom za održavanje!

2. Nakon odabira pravih proizvoda, drugi korak je priprema tepiha za čišćenje. Usisajte tepih temeljno kako biste uklonili sve čestice prašine i nečistoće. Ako imate tepih sa dužim resama, koristite četku za čišćenje kako biste detaljno očistili tepih.

3. Kada ste odabrali prave proizvode, mašinu za čišćenje i uklonili sve sitne nečistoće sa tepiha, treći korak je proces čišćenja. Za početak, testirajte sredstvo na manje vidljivom delu tepiha kako biste bili sigurni da neće izazvati neželjene efekte, poput promene boje ili oštećenja vlakana.

Ispratite proces na ambalaži odabranog sredstva, budite strpljivi i pustitie da deluje koliko je potrebno. Ukoliko koristite četku ili krpu za ribanje tepiha, pravite kružne pokrete kako bi fleka brže izašla. Ukoliko ste se ipak opredelili za mašinu za dubinsko pranje ili usisivač sa dodatkom za dubinsko čišćenje tepiha, vodite se uputstvom i sigurni smo da će uz odgovarajuća sredstva, rezultat biti vrhunski! Pre nego što završite sa čišćenjem, proverite da li su sve fleke uklonjene. Ako primetite bilo kakve ostatke, upotrebite HolluEco Fleckenspray da biste ih uklonili.

4. Kada ste završili sa čišćenjem tepiha, važno je da ga dobro osušite pre nego što ga vratite u prostoriju. Tepih treba ostaviti da se osuši na vazduhu, najbolje napolju ili na mestu gde postoji dobra cirkulacija vazduha.

Koliko često je potrebno dubinski očistiti tepih?

Koliko često treba dubinski čistiti tepih u vašem domu zavisi od raznih faktora. Ako u kući imate kućne ljubimce, mališane ili često imate goste, onda će vam tepih zahtevati češće čišćenje. Opšte pravilo je da se tepih treba dubinski čistiti najmanje jednom godišnje. Međutim, ako imate gore navedene situacije, onda je preporučljivo čistiti tepih svakih šest meseci. Ako imate osetljive ukućane, kao što su alergičari, onda možda želite da čistite tepih još češće kako bi se izbegle alergijske reakcije. U ovoj situaciji, toplo vam predlažemo da odaberete neko elekološko sredstvo kao što je  HolluEco Teppich Shampoo jer time umanjujete šansu da će se pojaviti dodatna alergijska reakcija.

deca-na-tepihu

Kako produžiti vek vašeg tepiha?

Da biste produžili vek svog tepiha i održali ga čistim i lepim, važno je da ga redovno održavate. Preporučuje se redovno usisavanje tepiha, posebno u područjima sa velikim prometom, kao što su hodnici i ulazi u prostorije. Osim toga, redovno čišćenje tepiha može imati pozitivan uticaj na kvalitet vazduha u vašem domu, sprečavajući nakupljanje prašine, bakterija i alergena.

Održavanje tepiha nije lako, ali uz pravilnu tehniku i korišćenje odgovarajućih sredstava za čišćenje, možete održati svoj tepih čistim i lepim godinama. U ovom tekstu smo vas upoznali sa nekoliko važnih saveta za čišćenje tepiha kao profesionalac. Važno je napomenuti da postoje različiti tipovi tepiha i da se neka sredstva ne mogu koristiti za sve tipove tepiha, pa se uvek pre primene sredstva za čišćenje, preporučuje pročitati uputstvo za korišćenje.

Sledeći put kada se suočite sa prljavim tepihom, ne brinite! Sada znate kako da ga očistite kao profesionalac i da mu vratite sjaj i čistoću. Samo se pridržavajte ovih saveta i vaši tepisi će izgledati kao novi.

Podeli Blog Post

Povezani Blog Postovi

Top-Lista-Najbolja-Sredstva-za-Ciscenje-Podova
06.10.2023.
Kvalitet života se povećava kada znamo da su prostori u kojima boravimo ne samo vizuelno čisti, već i dubinski očišćeni od nečistoća koje možda ne vidimo golim okom. Podovi, kao osnovna površina svake prostorije, neretko su najizloženiji raznim vrstama prljavštine i oštećenjima.
8 profesionalnih saveta za čišćenje kuće
13.09.2023.
U brzom i užurbanom svetu u kojem živimo, svi želimo da naš dom bude utočište mira, svežine i čistoće. Međutim, često se susrećemo s izazovom kako postići taj standard čistoće koji viđamo u luksuznim hotelima ili salonskim prostorima.

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim proizvodima u našoj ponudi, promocijama i akcijskim sniženjima, prijavite se na našu newsletter listu.

Hvala Vam što nas pratite!

Zastupnici smo renomiranih evropskih brendova koji su našli svoje mesto u upotrebi u mnogim granama privrede u sektoru održavanja higijene prostora. Kao ovlašćeni distributeri i serviseri posedujemo u prodajnom portfoliju veliki izbor manuelne opreme za čišćenje i hotelske opreme.

Minimalni iznos porudžbine za besplatnu dostavu je 7200 RSD sa PDV-om. Cene su podložne promenama. U našoj on line prodavnici kupovinu mogu obavljati pravna i fizička lica, plaćanjem pouzećem ili plaćanjem preko računa.

KONTAKT