Prijava

0
0,00 rsd
0
0,00 rsd

Kvalitet života se povećava kada znamo da su prostori u kojima boravimo ne samo vizuelno čisti, već i dubinski očišćeni od nečistoća koje možda ne vidimo golim okom. Podovi, kao osnovna površina svake prostorije, neretko su najizloženiji raznim vrstama prljavštine i oštećenjima.

Stoga je izbor odgovarajućih sredstava za čišćenje podova ključan za očuvanje njihove dugovečnosti i estetike.

Čistoća podova odražava opštu higijenu prostora. Bilo da se radi o vašem domu, poslovnom prostoru ili javnoj ustanovi, važno je koristiti kvalitetna sredstva koja će podove očistiti, ali i očuvati njihov izgled i strukturu. U nastavku vam predstavljamo top listu najboljih sredstava za čišćenje podova koji su se dokazali na tržištu i koji imaju izvanredne recenzije korisnika.

Prednosti korišćenja profesionalnih sredstava za čišćenje podova

U savremenom svetu, gde se svakodnevno susrećemo sa mnoštvom izazova u vezi sa održavanjem naših prostora, profesionalna sredstva za čišćenje podova postaju nezamenljiv alat. Profesionalna sredstva za čišćenje podova donose višestruke prednosti. Pored osnovne namene – uklanjanja prljavštine i nečistoća, ona često sadrže sastojke koji produžavaju vek trajanja podnih površina, štiteći ih od oštećenja.

profesionalno-odrzavanje-podnih-povrsina

Zahvaljujući sposobnosti dubinskog čišćenja uz pomoć profesionalnih proizvoda, podovi postaju otporniji na svakodnevne izazove kao što su proliveni napici, otisci cipela ili sitne nečistoće i mikro oštećenja. Kvalitetna sredstva za čišćenje podova ne samo da uklanjaju prljavštinu, već i pružaju sloj zaštite koji čuva pod od potencijalnih oštećenja, bakterija i alergena. Ulaganjem u ovakva sredstva znači investiranje u dugotrajnu čistoću i očuvanje podova.

Kako odabrati najbolje sredstvo za vaš tip podova?

Nisu svi podovi isti, pa samim tim zahtevaju različitu negu, posebne tretmane i sredstva za čišćenje. Pri odabiru sredstava za čišćenje, važno je voditi računa o vrsti materijala vašeg poda – da li je to parket, laminat, keramika ili neka druga površina. Na primer, drveni podovi poput parketa mogu biti oštećeni agresivnim hemikalijama, dok keramički podovi zahtevaju sredstva koja će ukloniti nečistoće, a da pritom ne oštete sjaj i završnu obradu.

Često je preporučljivo koristiti specijalizovane proizvode za određene tipove podova kako bi se postigao najbolji rezultat čišćenja, ali i kako ne biste nenamerno oštetili ili izbledeli pod. Uz to, prilikom odabira sredstava za čišćenje podova, važno je razmotriti i ekološki aspekt. Da li proizvod koji koristite šteti okolini? Da li je biorazgradiv? Zato je važno da se informišete i birate proizvode koji su prilagođeni specifičnim potrebama vaših podova, uzimajući u obzir sve navedene aspekte. Pravilnim izborom, ne samo da čistite, već i održavate i štitite svoj pod na duže staze.

Najbolja sredstva za čišćenje podova 

1. Alcosan 1L – Univerzalno Sredstvo na Bazi Alkohola 

Alcosan je posebno dizajniran za svakodnevnu upotrebu. Na bazi alkohola, ne samo da efikasno čisti, već i dezinfikuje podove, ostavljajući sveže i prijatne mirise u prostoru. Pogodan je kako za ručno, tako i za automatsko čišćenje. Brza isparljivost garantuje da neće ostati tragovi na podu, čineći ga idealnim za površine koje zahtevaju brzo sušenje.

2. HolluEco Grundreiniger Universal 10L – Ekološki Čistač za Podove

Ako vam je stalo do očuvanja životne sredine dok održavate čistoću podova, HolluEco Grundreiniger Universal je pravi izbor za vas. Ovo univerzalno sredstvo je ekološki prihvatljivo i ne sadrži štetne hemikalije. Nežno ali efikasno uklanja sve vrste nečistoća sa podova, pritom vodeći računa o njihovoj zaštiti. Važno je napomenuti da su ekološka sredstva bolja i za korisnike prostorija, kao i za kućne ljubimce jer ne sadrže štetne i toksične materije koje mogu izazvati alergije kod ljudi ili osipe na koži životinja.

oprema-sredstva-za-odrzavanje-higijene-podova

3. Alfa Blu 10L – Univerzalno Sredstvo sa Dugotrajnim Mirisom

Alfa Blu je pravo rešenje za sve one koji žele da njihovi podovi ne samo da budu čisti, već i da dugo mirišu, pa je ovo nezaobilazno sredstvo prilikom održavanja kancelarija, hotelskih soba i poslovnih prostora. Osim što efikasno uklanja prljavštinu, njegova posebna formula oslobađa dugotrajan miris koji će vaš prostor učiniti svežim i prijatnim za boravak. Pogodan je za različite vrste podova od mermera, parketa ili laminata, ali i za sve ostale glatke površine kao što su stolovi, radni elementi od iverice, stakla, PVC-a ili aluminijuma.

Uklanja prašinu, masnoću, fleke od hrane, kafe ili ustajale nečistoće. Može se koristiti kako za ručno, tako i za mašinsko čišćenje. 

4. Craft 10L – Koncentrovano Sredstvo za Svakodnevno Čišćenje i Održavanje 

Craft je sredstvo koje je posebno formulisano za svakodnevno čišćenje. Njegova koncentrovana formula garantuje dugotrajnu efikasnost, čineći ga ekonomičnim izborom za velike prostore. Iako ima nisku pH vrednost, efikasno razgrađuje masti. Idealno za korišćenje u kuhinjama i prostorijama gde se obavlja priprema jela. Može se koristiti na svim perivim materijalima poput kuhinjskih delova od inoksa ili aluminijuma, alatki, podova, zidova, keramike, plastike, česama, rernama, aspiratorima i slično. Drvene i pleksiglas površine nisu preporučljive za tretman ovim sredstvom. Pored čišćenja, Craft takođe održava podove, pružajući im dodatnu zaštitu. 

Ulažite u dugoročan kvalitet

Čistoća podova je imperativ za svaku prostoriju. Bilo da želite da vaš dom zablista ili da poslovni prostor ostavi dobar utisak na klijente i posetioce, važno je odabrati prava sredstva koja će zadovoljiti sve vaše potrebe. Naša top lista nudi različite proizvode koji su se dokazali kvalitetom i efikasnošću, stoga odaberite ono što je najbolje za vaše podove. 

U svetu gde se trendovi i tehnologije konstantno menjaju, važno je ostati informisan i pratiti najbolje metode održavanja svog životnog ili radnog prostora. Pravilnim održavanjem podova ne samo da podižemo estetski izgled prostorije, već i doprinosimo svom zdravlju i kvalitetu života. Pravilno očišćeni i negovani podovi smanjuju rizik od alergija, bolesti i drugih zdravstvenih problema.

Takođe, održavajući podove, čuvamo vrednost svog doma ili poslovnog prostora, produžavajući vek trajanja podnih obloga i smanjujući troškove budućeg održavanja ili renoviranja. Investirajući malo vremena i pažnje u odabir pravih sredstava za čišćenje i prateći stručne savete, možete osigurati da vaši podovi izgledaju i osećaju se fantastično kroz sve godine.

Na kraju, čist i sjajno očuvan pod je odraz pažnje i ljubavi koju pridajemo svom domu ili radnom prostoru, čineći ga mestom gde se uvek osećamo dobrodošlo i udobno.

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim proizvodima u našoj ponudi, promocijama i akcijskim sniženjima, prijavite se na našu newsletter listu.

Hvala Vam što nas pratite!

Zastupnici smo renomiranih evropskih brendova koji su našli svoje mesto u upotrebi u mnogim granama privrede u sektoru održavanja higijene prostora. Kao ovlašćeni distributeri i serviseri posedujemo u prodajnom portfoliju veliki izbor manuelne opreme za čišćenje i hotelske opreme.

Minimalni iznos porudžbine za besplatnu dostavu je 7200 RSD sa PDV-om. Cene su podložne promenama. U našoj on line prodavnici kupovinu mogu obavljati pravna i fizička lica, plaćanjem pouzećem ili plaćanjem preko računa.

KONTAKT