Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Ekološka Sredstva za Čišćenje: Budućnost Čišćenja

ekološka-sredstva-za-čišćenje

Ekološka Sredstva za Čišćenje: Budućnost Čišćenja  

 

Sve više slušamo o ekologiji i ekološkim rešenjima za sve aspekte života. Zbog uništavanja životne sredine i planete uopšte, neophodno je preći na ekološke proizvode i usvajati ekološke navike. To omogućava ne samo očuvanje okruženja i sveta oko nas, već i sopstvenog zdravlja i kvaliteta života. Tako i u industriji čišćenja vrlo je važno koristiti eko sredstva za čišćenje i higijenu uopšte. Takva sredstva ne samo da su napravljena od ekoloških sastojaka, već se nalaze i u pakovanjima koja neće štetiti ni planeti ni ljudima koji ih koriste. 

 

Ekološka sredstva zaista predstavljaju budućnost čišćenja, jer će vrlo brzo na tržištu biti dozvoljeni samo takvi proizvodi. Zbog toga je važno znati koji su to proizvod za čišćenje označeni kao ekološki, kako ih prepoznati i koje su njihove prednosti u odnosu na sada već zastarela i nebezbedna sredstva koja su se ranije koristila u industriji čišćenja.

 

Na našem sajtu možete naći širok spektar baš ovakvih proizvoda jer težimo pružanju savremenih i bezbednih proizvoda pre svega. Dakle, želimo da Vam predstavimo koja su to eko sredstva za čišćenje i zašto ona predstvaljaju budućnost čitave industrije čišćenja kod nas i u svetu.

 

Zašto su ekološka sredstva za čišćenje dobra?

 

Prirodna sredstva za čišćenje sve više su dostupna svima. S obzirom da je očuvanje životne sredina jedna od glavnih zvezda vodilja svake savremene države, tako se sve više smernica i ograničenja vezana za poslovanje odnose upravo na ekološku svest. U industriji čišćenja koja je veoma razvijena, vrlo potrebna i rasprostranjena, koriste se agresivne materije, hemikalije i plastične ambalaže. S obzirom da su sredstva za čišćenje neophodna, kako za domaćinstva, tako i za profesionalnu upotrebu, ekološki standardi sve više zalaze u sastav korišćenih supstanci.

da-li-su-ekološka-sredstva-dobra

Ekološka sredstva za čišćenje proizvode se bez štetnih sastojaka, obično se prave od biljnih sirovina i donose ogroman broj benefita. Ne samo da ne zagađuju vodu, vazduh, zemljište i okolinu, već ne sadrže ni sastojke koji su agresivni za ljude iz industrije profesionalnog čišćenja koji ih svakodnevno koriste. To se posebno odnosi na isparenja raznih sredstava za profesionalno čišćenje koja su neizbežni deo održavanja higijene svakog prostora koji zahteva svakodnevno korišćenje ovih sredstava.

 

Čišćenje, dezinfekcija i održavanje higijene postali su primat u današnje vreme kada se čitav svet suočava sa pandemijom Covid19. Zbog toga su eko sredstva za čišćenje dodatno dobila na važnosti, jer porastom korišćenja istih možemo značajno uticati na ekološko stanje planete.

 

Da li prirodni sastav znači i manju moć čišćenja?

 

Ovo je česta pretpostavka kada se govori o eko sredstvima za čišćenje. Ljudi uglavnom misle da što agresivniji sastojci i jača hemijska jedinjenja znače efikasnije čišćenje, naročito kada je reč o održavanju higijene na profesionalnom nivou. Manja efikasnost eko sredstava je potpuna zabluda.

 

Sastojci koji su bolji po svet oko nas i zdravlje ljudi, ne znače njihovu manju higijensku moć. To je posebno značajno za prostore poput bolnica, vrtića, škola i hotela gde  veliki broj dece i odraslih svakodnevno provodi mnogo vremena. Za profesionalno održavanje takvih prostorija uvek je bolje birati eko sredstva za čišćenje. 

Setite se da su naše bake uvek prostor održavale prirodnim dezifekcionim sredstvima, a da je sve savršeno blistalo i mirisalo. Pa, zašto eko sredstva ne bismo primenili i u profesionalnom održavanju? Prostor će podjednako biti očišćen kao i bilo kojim drugim konvencionalnim sredstvom, a bićete sigurni da nećete ugroziti kako planetu, tako ni bilo koju osobu sklonu alergijama, iritacijama, crvenilu i ostalim problemima koje mogu uzrokovati agresivna sredstva za čišćenje. 

 

Koja su to sredstva za čišćenje u skladu sa prirodom i kako ih prepoznati?

 

Eko sredstva za čišćenje često su lako prepoznatljiva. Obično će na pakovanju biti naznačeno natpisom “eco-friendly” ili će biti nacrtan univerzalni znak za reciklažu, označen zelenom bojom. Inače, zelena boja jeste glavni znak prepoznavanja kako eko proizvoda generalno, tako i ekoloških proizvoda za čišćenje.

Eko-sredstva-za-čišćenje

Ukoliko neke od ovih informacija nisu navedene na vidljivom mestu, uvek možete dodatne informacije potražiti na listi sastojaka na poleđini proizvoda. Tu se nalaze dokazi da je pakovanje bio razgradivo ili da su sastojci ekološkog porekla ili da je artikal proizveden u skladu sa ekološkim standardima.

Dobro je znati, da na tržištu se mogu pronaći ekološka sredstva za mašinsko čišćenje sudova.  Važno je, da ova sredstva imaju veliku moć čišćenja, bez štetnih hemikalija, hlora ili fosfata i ne ostavljaju tragove hemikalija na posudama.  

Od eko sredstava za profesionalno čišćenje iz naše ponude, izdvojili bismo naš univerzalni čistač podova Hollueco Grundreiniger Universal, koji je pogodan za ručno i mašinsko pranje osetljivih površina, mermera, granita, parketa, PVC i sportskih podova. 

Hollueco Automatreiniger je još jedan od predstavnika naše ponude eko sredstava za čišćenje na koju smo ponosni a koji je vrlo efikasan u održavanju tvrdih podnih obloga.  Koristi se kao profesionalno sredstvo za mašinsko čišćenje podnih obloga. Pogodno za otklanjanje atmosferskih nečistoća i masti.

Naša preporuka za svakodnevno čišćenje sanitarnih prostorija ekološkim sredstvima jeste hollueco Cremereiniger i hollueco San F3 Sensitive.  Pomoću ovih profesionalnih sredstava koji poseduju eko-label sertifikat, sanitarne prostorije možete očistiti lako i efikasno, bez oštećenja površina. 

 

Na našem sajtu postoji i oprema za čišćenje koja se proizvodi od recikliranih materijala, poput Nickita kolica za čišćenje podova (sa dve kante od 15 litara, Tec cediljkom i rukohvatom sa strane).  Ova kolica su napravljena od nerđajućeg materijala i sertifikovana su CFP sistemom koji omogućuje praćenje emisiju gasova staklene bašte za svaku fazu životnog ciklusa proizvoda.  Pored toga, proizvođač ovih kolica vodi računa da korisnicima nudi ekološki svestan i odgovoran izbor i omogućuje kvantifikaciju ugljeničnog otiska proizvoda.  

 

Kao savremena i ozbiljna firma, težimo da u budućnosti proširimo svoj asortiman eko sredstava za čišćenje da bismo išli u korak sa vodećim zemljama u ovoj industriji. Na našem sajtu pogledajte još proizvoda iz ponude koja imaju takozvani Ecolabel sertifikat koji potvrđuje njihovu ekološku ispravnost.

Sredstva u skladu sa životnom sredinom za čišćenje su budućnost profesionalnog čišćenja

 

Za kraj, važno je napomenuti da svest o ekološkom održavanju čitavog sveta mora da postoji u svakom aspektu poslovanja, bez obzira o kojoj industriji je reč. Nevezano za lična verovanja i preference, ono što se izdvaja kao činjenica jeste globalna težnja ka prelasku na korišćenje ekoloških sredstava, svakodnevinh navika i načina poslovanja.

Dakle, ukoliko želite da očistite lični ili poslovni prostor, kancelariju, hotel, bolnicu ili kafić, vrlo brzo će doći dan kada ćete to moći da uradite samo eko sredstvima za čišćenje.

Pored ekoloških sredstava za čišćenje, važno je znati da na raspolaganju imamo papirnu galanteriju, za svakodnevnu upotrebu iz održivih izvora.  Na tržištu postoji široki izbor ubrusa, WC papira, i ubrusa u rolni koji poseduju sertifikat koji garantuje da sirovina dolazi iz održivih šuma.  Uz to, neki proizvođači vode računa da recikliraju papir ili čak prazne kartone za piće.

Naravno, nije dovoljno kupiti reciklirani papir, treba voditi računa o načinu na koji se papir za ruke troši.  Upotrebom dozatora autocut, toaletni papir ili ubrus za ruke se dozira list po list.  Na ovaj (racionalan) način smanjuje se količina potrošenog papira, toalet će izgledati mnogo urednije a istovremeno smo nešto pozitivno učinili za našu planetu.  U koliko Vas interesuje tema Pametan izbog papirne galanterije, kliknite na naslov i pročitajte naš blog.  

Eko sredstva za čišćenje postaju jedini izbor, te nema sumnje da će svaka savesna i savremena firma koja nudi usluge profesionalnog čišćenja biti prinuđena da u svoju ponudu uvrsti samo proizvode i usluge usklađene sa ekološkim načelima. Mi smatramo da smo jedna od prvih takvih firmi u industriji čišćenja, pa Vas pozivamo da se detaljnije informišete na našem sajtu i pređete na eko sredstva za čišćenje. Nemate šta da izgubite, a na tome će vam biti zahvalni svi oni koji ta sredstva koriste, kao i buduće generecije koje će naseliti našu planetu.

 

 

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.