Prijava

0
0,00 rsd
0
0,00 rsd

Odrzavanje-higijene-u-specijalnim-okruzenjima

Održavanje higijene u specijalnim okruženjima

Postoje posebno osetljiva okruženja u kojima je svakodnevno profesionalno održavanje higijene presudan faktor za sprečavanje širenje virusa.  Smanjenje širenja virusa je  moguće postići primenom najviših standarda i pomoću profesionalne manuelne opreme za održavanje higijene.  U proteklom periodu ljudi su se suočili sa raznim zaraznim bolestima:  Ebola, H1N1, Covid-19…nazivi ovih bolesti se menjaju, ali borba protiv njih ostaje slična.  Izolacija i karantin su jedni od malobrojnih rešenja koja sprečavaju širenje bolesti.  

navlaka-za-pranje-poda-beskontaktno

Profesionalno održavanje higijene u ovim specijalnim situacijama je od ključne važnosti.  Samo najviši stepen higijene može da garantuje da izolacija bolesnika bude zaista efikasna.  

Sprečavanje unakrsne kontaminacije rezultat je efikasnog održavanja higijene koje je moguće obavljati jedino odgovarajućom manuelnom opremom za svakodnevno čišćenje i brisanje površina.  Zbog toga TTS nastavlja da razvija profesionalne sisteme dizajnirane u skladu sa specifičnim potrebama kao što su sredine u zdravstvenim ustanovama, gde higijena nije izbor već neophodnost u korist pacijenata i zdravstvenih radnika.    

mop-za-brisanje-podova-sa-dva-lica

U proteklom periodu je higijena ruku postala još važnija nego ikada pre, pošto je dokazano da se virus širi dodirivanjem kontaminiranih površina.  Iz tog razloga, postoje višenamenska kolica i kompleti za čišćenje prostorija koji mogu biti opremljeni dezinficijensima, kako bi korisnici imali dezinficijense uvek pri ruci.  

Takođe je važno sprečiti kontakt ruku sa prljavštinom, stoga je važno odabrati profesionalne sisteme za brisanje poda bez dodira koji vam omogućavaju da uklonite navlaku dodirivanja prljavih mopova.  Ovi napredni sistemi  omogućavaju brzo uklanjanje korišćene navlake za brisanje poda pomoću posebnog mehanizma koji sprečava direktan kontakt sa prljavštinom, garantujući tako maksimalnu higijenu u bilo kom postupku čišćenja.

mop-za-ciscenje-bez-kontakta-sa-rukom

Upotreba čistih brisača za svako novo područje je od suštinskog značaja kako bi se izbeglo širenje klica iz jedne prostorije u drugu. Pored toga, transport i skladištenje vlažnih mopova stvara okruženje u kojem mogu da se razmnožavaju bakterije, što se može izbeći upotrebom suvih navlaka, impregriranih neposredno pre upotrebe.

Iidentifikacija rizičnih područja prema kodu u boji koji povezuje svu opremu namenjenu za svaku oblast, u velikoj meri smanjuje rizik od ljudskih grešaka i čini postupke rukovanja materijalom i pranja podova  brzim i lakim: zato TTS nudi opciju kodiranje bojom na svim proizvodima, od ručica do mopova.

Mopovi za jednokratnu upotrebu dizajnirani su da nude veliku podnu pokrivenost, a takođe su dostupni i u mikrovlaknima kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje prljavštine.

Višeslojni higijenski samolepljivi otirači su neophodni u sprečavanju unošenja nečistoća i bakterija u čiste sobe, operacione sale, proizvodne pogone i sve prostorije gde se zahteva maksimalna higijena. Ovi višeslojni higijenski otirači od 30 slojeva u sebi imaju antibakterijski element i oni tokom dana skupljaju nečistoću sa đonova cipela, a nakon radnog dana zaprljani sloj otirača se skida i baca.

antibakterijski-otiraci-za-ordinacije

Nažalost, vrlo je složeno pitanje kako ograničiti širenje virusa, pa je važno ne zanemariti nijedan aspekt higijene i koristiti profesionalnu opremu koja može obezbediti maksimalnu higijenu, umanjujući rizik od zloupotrebe i ljudskih grešaka.

Izvor: TTS – The importance of procedures against increasingly sophisticated threats

Podeli Blog Post

Povezani Blog Postovi

Četke za proizvodnju hrane koje se detektuju metalnim detektorom
24.06.2024.
Da li ste znali za šta se koriste metalni i magnetni detektori u proizvodnji hrane?
Evidencija čišćenja u prehrambenoj industriji
24.06.2024.
Ček lista za lakše praćenje održavanje higijene u proizvodnji hrane i pića

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim proizvodima u našoj ponudi, promocijama i akcijskim sniženjima, prijavite se na našu newsletter listu.

Hvala Vam što nas pratite!

Zastupnici smo renomiranih evropskih brendova koji su našli svoje mesto u upotrebi u mnogim granama privrede u sektoru održavanja higijene prostora. Kao ovlašćeni distributeri i serviseri posedujemo u prodajnom portfoliju veliki izbor manuelne opreme za čišćenje i hotelske opreme.

Minimalni iznos porudžbine za besplatnu dostavu je 7200 RSD sa PDV-om. Cene su podložne promenama. U našoj on line prodavnici kupovinu mogu obavljati pravna i fizička lica, plaćanjem pouzećem ili plaćanjem preko računa.

KONTAKT