Kolica za hotele i restorane
Filteri
Filteri
Postoje i manja hotelska kolica za brzo čišćenje ili osvežavanje hotelskih soba. Na ova manja kolica mogu stati krpe, univerzalna sredstva, po jedan komplet posteljine i peškira za brzu zamenu.
Važno je da hotelska kolica budu izdržljiva, da budu organizovana na način da sav materijal bude pri ruci korisnicima a istovremeno budu diskretna, i da daju pozitivan utisak gostima kada su parkirana na hodniku, istovremeno ne smeju blokirati lift ili hodnik. Kvalitet kolica za sobarice je veoma bitan, kako bi se housekeeping usluga obavljala najbolji mogući način.
Hotelska kolica koja imaju svu neophodnu opremu, sredstva i stvari za održavanje higijene gostinjskih soba rasterećuju osoblje, u velikoj meri poboljšaju učinak rada, smanjuju vreme koje bi osoblje gubilo na prenošenje stvari, zato su veoma efikasna. Na primer, nema potrebe za prenošenjem čiste ili prljave posteljine u rukama iz jedne prostorije u drugu.
Korišćenjem hotelskih kolica za sobarice usluga čišćenja može da se obavlja bez prekida i zaustavljanja. Ergonomska kolica nude bezbednost, pošto su laka za prenošenje, bez potrebe za saginjanjem ili dizanjem teških posteljina ili peškira.
Konobarska kolica se koriste za sve logističke zadatke u ugostiteljskim objektima kao što je prijem ili distribucija hrane ili pića.
Postavljanje stolova je jedan od zadataka koje je neophodno brzo obaviti, pošto organizovanost jednog ugostiteljskog objekta vidi u sali gde korisnici borave. Prvi pozitivni aspekt restoranskih kolica za serviranje hrane i pića je brzina.
Kolica za posluživanje štede vreme i omogućuju bezbednost radnicima pošto nema potrebe za dizanjem i prenošenjem teških predmeta.