Prijava

0
0,00 rsd
0
0,00 rsd

Suvo-ciscenje-povrsina-Sve-sto-treba-da-znate

Suvo Čišćenje Površina: Sve što Treba da Znate

Suvo čišćenje površina je jedan od nezaobilaznih procesa kada govorimo o održavanju higijene prostora na visokom nivou. Bilo da se radi o kafiću, restoranu, hotelu, poslovnom prostoru, toaletima ili motornim vozilima, suvo čišćenje površina je uvek prvi korak kada počinjemo sa spremanjem.

Već nam je svima poznato da suvo čišćenje podrazumeva pomagala kao što su metle i krpe. Međutim, kada se radi o većim poslovnim prostorijama koje zahtevaju detaljnije čišćenje, situacija je malo drugačija. 

brisanje-prasine

U suvo čišćenje površina ne spada samo uklanjanje površine sa svih onih mesta gde je ona vidljiva golim okom, već i sa onih koja nisu tako lako dostupna. Posebno u velikim prostorijama gde boravi puno ljudi, neizbežno je da će doći do svakodnevne potrebe za suvim čišćenjem površina. U ovaj proces spada i uklanjanje raznih nečistoća sa podova, koje je neophodno pre upotrebe dezinfekcionih tečnosti i ostalih rastvora za brisanje podova.

Nastavite da čitate i predstavićemo Vam baš sve što treba da znate o suvom čišćenju površina i koji su pravi alati koji doprinose održavanju higijene poslovnih i industrijskih prostorija.

Metla kao neizostavni pomagač pri suvom čišćenju

Iako možda nije previše atraktivan predmet, metla je zaista neizostavni alat kada govorimo o suvom čišćenju svih površina. U našoj ponudi primetićete da postoje različiti modeli sačinjeni od raznovrsnih materijala. To znači da možete odabrati metlu koja će odgovarati Vašem poslovnom prostoru, bilo da se radi o kancelariji, ugostiteljskom objektu, hotelu ili bilo kojoj drugoj prostoriji.

skupljanje-smeca

Postoje i metle bez drške koje možete koristiti i za druge površine osim podova, kao i četke koje predstavljaju nastavak za osnovu. Metla je nezamenljiva za skupljanje svih nečistoća, kao i u situacijama ako se nešto nehotice razbije ili prospe. Brisanje podova vlažnim mopovima, četkama i krpama nema nikakvu poentu ukoliko prvo metlom ne pokupimo prvi sloj prašine i prljavštine.

Postoje i posebno dizajnirane metle namenjene za čišćenje spoljašnjosti. To su polipropilenske metle koje se koriste za grubo čišćenje spoljašnjih površina kao što su asfalt i beton. Odličan su izbor ukoliko Vam je potrebno održavanje poslovnog prostora bilo kog tipa. Za objekte u kojima postoje izuzetno visoki higijenski standardi, preporučujemo upotrebu PBT metli, takozvanih industrijskih četki. Ovakve metle su posebno dizajnirane u skladu sa odredbama HACCP sistema, a takođe su i otporne na deterdžente i visoke temperature. Treba dodati i da je ovaj model metli pogodan za temperature do –20 stepeni, kao i da je njen oblik takav da dodatno ne zadržava prljavštinu.

Šta je preporučljivo za suvo čišćenje prašine sa raznih površina?

Poznato je kako je prašina veoma dosadna, ali šta da radimo, prosto je uvek ima. Pogotovo kada se radi o većim prostorijama u kojima u toku dana prođe i boravi veliki broj ljudi, prašina kao da se stalno pojavljuje u sve većoj količini.

suvo-ciscenje-podova

Prašnjave površine odaju utisak nehigijenskog okruženja, te je suvo čišćenje prašine jedan od neizostavnih koraka održavanja prostora. Različite vrste pajalica u našoj ponudi pomoći će Vam da se rešite i one najupornije sitne prašine koja ne može tek tako da se pokupi. Akrilne pajalice, pajalice raznih oblika, drške i navlake za brisače prašine samo su neki od proizvoda koji će Vam pomoći u tome.

skidanje-paucine-sa-lampe

Da bi se prašina efikasno otklonila, suvo čišćenje je neophodno pre primene bilo kakvih tečnosti i dezinfekcionih rastvora. U suprotnom, mokrim krpama i četkama samo će se dalje raznositi prašina, čak i ako koristite mašine za mokro pranje površina.

Đubrovnici različitih namena i adekvatnog dizajna

Suvo čišćenje površina svoju završnicu dobija upravo kada sve ono što smo metlama ili pajalicama i pokupili. Pa, pre kante za smeće, na red naravno dolazi đubrovnik kojim sav taj otpad treba pokupiti. Za profesionalno suvo čišćenje, potrebni su veći i specijalno dizajnirani đubrovnici.

metla-i-djubrovnika-za-skupljanje-suvog-otpada

U zavisnosti od toga koja površina se održava, preporučujemo đubrovnike koji imaju dužu ručku i koji ujedno imaju u poklopac koji će sprečiti da sve pokupljene nečistoće ispadnu. Poklopac se jednostavno kontroliše pomoću ručke koja se nalazi na kraju drške đubrovnika, te je ovakav model veoma praktičan. Za profesionalno suvo čišćenje prostorija veće površine, posebno je pogodan đubrovnik sa većom kantom zapremine 15 litara. Ovakvi modeli đubrovnika napravljeni su sa točkićima na dnu, što olakšava kretanje po prostorijama prilikom održavanja.

Ukoliko Vam je potreban alat za prikupljanje đubreta u okolini objekta, bilo da se radi o betonu ili travnatoj površini, i za to postoji praktično rešenje. Preporučujemo hvataljku za skupljanje đubreta, čija ručka dužine od 100cm omogućava lako i komforno korišćenje.

Zašto je izbor kante takođe važan?

Za kraj suvog čišćenja površina, potrebne su naravno kante. U zavisnosti od Vaših potreba, možete birati između manjih kanti zapremine 25, 50 ili 60 litara i onih velikih čija je zapremina 90 litara. Kanta za profesionalnu upotrebnu treba da bude izdržljiva, otporna na udarce i dizajnirana tako da je pojednostavljeno njeno čišćenje i dezinfekcija. Iz tog razloga, naši modeli imaju zaobljene ivice i glatke konture.

kanta-za-smece-sa-poklopcem

S obzirom da veća kanta znači i veću količinu neželjenog otpada, ona je dizajnirana tako da pruža posebnu stabilnost. Na dnu se nalaze točkići, a oba modele kante za đubre imaju pedalu za otvaranje poklopca. Ovo je posebno važno jer je izbegavanje kontakta kante sa rukama propisano HACCP propisima, koji su dodatno dobili na važnosti s obzirom na svetsku pandemiju sa kojom se trenutno svi suočavamo. Kante su dostupne sa poklopcem u 6 različitih boja pa možete odabrati i to u skladu sa Vašim enterijerom.

Zaključak

ciscenje-povrsina-na-visini

Sve što treba da znate o čišćenju suvih površina nalazi se u ovih par redova pred Vama. Imajte na umu da suvi deo održavanja higijene prostora jeste prvi i nezaobilazni korak daljeg čišćenja. Korišćenje sprejeva, tečnosti za podove, rastvora za dezinfekciju i svih ostalih vlažnih procesa čišćenja, bezuspešni su ukoliko površine nisu prvobitno adekvatno očišćene.

Stoga, treba prilagoditi alate za suvo čišćenje potrebama prostora i uložiti u one profesionalne i kvalitetne. Suvo održavanje svih površina značajno doprinosi higijeni prostora i preporučljivo je praktikovati ga na dnevnom nivou.

Detaljnije opise navedenih proizvoda, cene, njihovu specifičnu namenu i materijale od kojih su izrađeni, možete potražiti na našem sajtu.

Podeli Blog Post

Povezani Blog Postovi

Top-Lista-Najbolja-Sredstva-za-Ciscenje-Podova
06.10.2023.
Kvalitet života se povećava kada znamo da su prostori u kojima boravimo ne samo vizuelno čisti, već i dubinski očišćeni od nečistoća koje možda ne vidimo golim okom. Podovi, kao osnovna površina svake prostorije, neretko su najizloženiji raznim vrstama prljavštine i oštećenjima.
8 profesionalnih saveta za čišćenje kuće
13.09.2023.
U brzom i užurbanom svetu u kojem živimo, svi želimo da naš dom bude utočište mira, svežine i čistoće. Međutim, često se susrećemo s izazovom kako postići taj standard čistoće koji viđamo u luksuznim hotelima ili salonskim prostorima.

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim proizvodima u našoj ponudi, promocijama i akcijskim sniženjima, prijavite se na našu newsletter listu.

Hvala Vam što nas pratite!

Zastupnici smo renomiranih evropskih brendova koji su našli svoje mesto u upotrebi u mnogim granama privrede u sektoru održavanja higijene prostora. Kao ovlašćeni distributeri i serviseri posedujemo u prodajnom portfoliju veliki izbor manuelne opreme za čišćenje i hotelske opreme.

Minimalni iznos porudžbine za besplatnu dostavu je 7200 RSD sa PDV-om. Cene su podložne promenama. U našoj on line prodavnici kupovinu mogu obavljati pravna i fizička lica, plaćanjem pouzećem ili plaćanjem preko računa.

KONTAKT