Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Profesionalno Pranje Prozora i Čišćenje Površina na Visini

Ukoliko pitate profesionalnog čistača koji deo posla mu pada najteže, verovatno će reći da je to pranje prozora i staklenih površina na visini.

Zbog čega je to tako?

Jednostavno, najzahtevniji deo posla je čistiti nešto što se nalazi iznad vaše glave. Uvek je lakše čistiti ravnu površinu nego pokušati dohvatiti nešto na velikoj visini. To zahteva preciznost, staloženost i specijalne alate koji su namenjeni ovom poslu.

pranje prozora na visini

Staklene površine, pošto su one direktno izložene vremenskim uslovima, izuzetno se brzo prljaju. Kako bi se staklene površine održavale na redovnom nivou i u cilju da se taj posao obavi brzo, lako i efikasno, postoje profesionalni alati i ručni pribor za održavanje prozora, izloga i staklenih površina na manjim i većim visinama kao i na teško dostupnim mestima.

U ovom tekstu ćemo malo detaljnije pričati upravo o stvarima koje smo pomenuli. Staklene površine i prozori na visini predstavljaju problem za veliki broj ljudi, međutim, mi smo tu da vam pomognemo. Navešćemo nekoliko proizvoda koji su izuzetno korisni kada govorimo o ovom vidu čišćenja i koji će vam pomoći da održavanje higijene Vašeg prostora bude na zavidnom nivou.

pranje-prozora-na-visini

 

Pranje prozora

Kada dođe na red čišćenje staklenih površina u vašoj poslovnoj prostoriji, verovatno poželite da taj dan što brže prođe (ukoliko sami čistite prostorije). Svi ti prozori koje treba očistiti, pa onda ne preći jedanput krpom, već i drugi put…

teleskop za pranje prozora na visini

Sve to može delovati izuzetno zamorno i nećemo lagati, i jeste. Uvek možete angažovati agenciju za profesionalno čišćenje koja će rado obaviti posao za vas, ali nekad jednostavno sami želite da se postarate problemom i jednom za svagda očistite te prozore kako treba.

Da bi to uradili, pored očigledne volje i želje koju posedujete, potrebna vam je adekvatna oprema i hemija koja će vam drastično pomoći da obavite posao.

pranje prozora na visini

Pribor za čišćenje površina na visini

čišćenje-teleskopski-štap

Jedan od najboljih alata za ovu svrhu je svakako teleskop koji predstavlja neizostavan deo opreme gotovo svih profesionalaca. Zašto je teleskop toliko bitan? Pre svega, zato što je izuzetno prilagodljiv. Ako ste ikada čistili prozore koji se nalaze na visini ili koji su nepravilnog oblika, onda znate koliko frustrirajuće može da bude to što ne možete da ih dohvatite ili što ne možete da obrišete deo koji želite. Pomoću teleskopa, ovo neće biti slučaj. Na sam teleskop, mogu da se montiraju različiti nastavci za različite zadatke čišćenja.

štap za čišćenje na visini

Prednost TTS Sistema za čišćenje različitih površina pomoću teleskopa jeste što na isti teleskopski štap možete montirati različite pajalice kako bi skinuli paučinu koja se nakupila oko prozora ili u ćoškovima na visini.  Pored okrugle pajalice, postoje i pajalice koje su zakrivljenje pri vrhu ili su savitljivi i tako se mogu prilagoditi različitim zadacima čišćenja na teško dostupnim mestima kao što su radijatorske cevi na visini.  Nakon što ste odstranili prašinu i paučinu, sledeći korak jeste da se očisti staklo.  Na teleskop može lako da se montira brisač za staklo kao nastavak ili svlakač stakla

Kao što se može zaključiti, pomoću teleskopa možete obaviti razne zadatke čišćenja i očistiti čak i delove koji su najteže dostupni. Nastavci se izuzetno lako menjaju i samo je potrebno nekoliko poteza da bi teleskop transformisali iz jednog alata za čišćenje u drugi.  Za teško dostupna mesta može da se koristi krivina za teleskopski štap koji omogućuje ćišćenje pod određenim uglom.

skidanje paučine sa visine

Alati za specijalna čišćenja na visini

Treba imati na umu i da teleskop može da se koristi za čišćenje industrijska stakla - na primer ona koja su prisutna na solarnim panelima. Takva stakla su izuzetno delikatna i vrlo je bitno koristiti adekvatnu opremu za brisanje. Uz pomoć teleskopa, možete dosegnuti sve delove solarnog panela. Zamenom nastavaka, čak i ćoškovi neće ostati prljavi i možete biti sigurni da se staklo neće oštetiti.

čišćenje-solarnih-panela

 

Profesionalna oprema i sredstva za pranje staklenih površina

Teleskopi dolaze u raznim veličinama, čak i do 11 metara. Samim tim, možete nabaviti onaj koji najviše odgovara vašim potrebama.

sredstvo i oprema za pranje prozora na visini

Međutim, nije teleskop jedina stvar koja vam je potrebna. Pored njega, neophodno je da koristite adekvatno hemijsko sredstvo za čišćenje staklenih površina. Možda deluje kao nebitna stavka, ali iskustvo nas je naučilo da korišćenje nekvalitetnih tečnosti može itekako oštetiti vaša stakla. To je nešto što pod svaku cenu želite da izbegnete.

Jednom kada se staklo ošteti, gotovo je nemoguće vratiti mu stari sjaj. Stoga, mi vam možemo preporučiti čitavu listu različitih sredstava za čišćenje stakala koje koriste profesionalci. Ova sredstva su koncentrovana i kvalitetna, što je isto tako bitno kao što je  bitan odabir odgovarajuće opreme za čišćenje.

profesionalno-čišćenje-stakla-i-ogledala 

 

 

Teleskop ima ergonomsku dršku koja povećava udobnost prilikom držanja štapaVažno je napomenuti da su teleskopski štapovi stabilni i na većim visinama, tj. kada su izvučeni do maksimalne dužine.  Jednostavno, ovakav alat je napravljen da vam maksimalno pomogne prilikom čišćenja.

teleskopski-štap-za-čišćenje

Pomoću teleskopskih štapova posao se obavlja sa poda i nema potrebe za obavljanjem poslova koristeći lestve ili stolice da bi korisnik dohvatio određenu visinu.  Ovakav način čišćenja eliminiše rizik od povreda. 

Iako se možda ne bavite profesionalno čišćenjem, vrlo je bitno koristiti kvalitetnu opremu i alat prilikom održavanja higijene Vaših poslovnih prostorija. Teleskop i sredstva za čišćenje o kojima je bilo reči u ovom tekstu su nešto što bi trebali da imate u svom arsenalu protiv prljavštine jer će vam u velikoj meri olakšati posao.

alati za pranje površina na visini

Ako vam se dopao tekst, pročitajte i ovaj vodič gde smo pisali o tome kako da održavate higijenu površina od nerđajućeg čelika.

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.