Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Prednosti Profesionalnih Industrijskih Otirača Protiv Zamora

Profesionalni, industrijski gumeni otirači mogu sprečiti nastanak bolova u zglobovima, nogama i leđima.

Studija Univerziteta Loughboreugh  potvrđuje da gumeni otirači odnosno prostirke protiv zamora mogu imati značajan, blagotvoran uticaj na zdravlje radnika koji moraju stajati duži vremenski period. 

Profesori sa Univerziteta Loughborough, George Havenith i Luci Dorman, sproveli su istraživanje prostirki protiv umora u specijalnoj laboratoriji za testiranje gumenih otirača.  U istraživanju je učestvovalo 14 učesnika. Zamoljeni su da stoje na betonskom podu (bez prostirke) ili na prostirkama – otiračima protiv zamora tokom 90-minutnih sesija tokom perioda od 5 dana.

Istraživači su koristili razne metode za merenje bolova, i umora koji bi učesnici mogli osećati nakon dužeg stajanja; to je uključivalo infracrveno termičko snimanje, senzore telesne temperature i infracrvene fotografije. Učesnici su takođe popunjavali upitnik nakon svake sesije.

Nakon procene rezultata, istraživači su otkrili da je stajanje od 90 minuta uzrokovalo ozbiljnu nelagodnost stopala, nogu i leđa učesnika studije. Istraživači su takođe otkrili da stajanje u ovom vremenskom periodu uzrokuje ukočenost vrata i ramena.  Studija je takođe zaključila da upotreba profesionalnih prostirki protiv umora – gumenih otirača dizajniranih da smanju stres koji utiče na stopala i noge kada stojite duže vreme - može pomoći u sprečavanju mnogih od ovih zdravstvenih problema.

Poboljšajte brigu o zdravlju zaposenih i smanjite odsustvo radnika zbog bolovanja prouzrokovano bolovima u leđima, nogama, itd.

Ljudi koji vrše statički posao na radnom mestu, bilo da rade na recepciji, na blagajni ili obavljaju rad na traci u fabrici, mogu da osete pritisak koji svakodnevno dugo stajanje vrši na kičmeni stub i zglobove.

U današnje vreme, bezbednost i zdravlje na radnom mestu je prioritet u poslovanju svake kompanije. Važno je obezbediti radnicima zdravo okruženje i maksimalno sprečiti eventualne povrede na radnom mestu.

Zahvaljujući najmodernijim tehnologijama, postoje profesionalni, gumeni otirači protiv zamora nogu i leđa. Ove profesionalne, ergonomične prostirke protiv zamora mogu značajno sprečiti pojavu bolova u nogama, kičmenom stubu i leđima prouzrokovano obavljanjem posla u stojećem položaju na svakodnevnom nivou.

Širok spektar gumenih, profesionalnih otirača, koji su bezbedni, ergonomični i antiklizni, upravo pomažu u rešavanju ovih problema.

industrijski-otirač

Imajući u vidu potrebe raznih grana u industriji,  postoje više vrsta gumenih prostirki, odnosno otirača:

  • za prehrambenu industriju, kuhinje i restorane preporučljiva je upotreba profesionalnog, gumenog otirača sa anorganskim, antimikrobnim karakteristikama koje sprečavaju rast bakterija poput E-coli i Staphilococcus Aureus. Ove gumene prostirke poseduju elastičnu konstrukciju od nitrilne gume koja olakšava zamor nogu prouzrokovano obavljanjem posla u kuhinji ili iza šanka, a takođe pomažu u sprečavanju loma, u slučaju da pribor padne na pod. Ovi otirači su otporni na ulja i masti.
  • u industriji se koriste izdržljivi, ergonomski, bezbedni gumeni otirači. Veoma je važno, da na industrijskim radnim mestima otirači budu postavljeni na mesta gde operater provodi najviše vremena u stojećem položaju kako bi obezbedili olakšanje korisniku prilikom dugog stajanja za mašinom. Ovi otirači otklanjaju pritisak tela na zglobove i kompletna težina se raspoređuje na prostirku. Unutrašnja ispunjenost profesionalne, ergonomske podloge izrađena je od penaste strukture i pokrivena je gumenim čepovima, tako da reljefna struktura površine ergonomskog otirača sprečava bilo kakvu mogućnost klizanja. Oborene ivice podloge onemogućavaju saplitanje radnika i dozvoljavaju prolaz kolicima prilikom transporta. Jarko žuta boja na ivicama skreće pažnju i povećava opreznost operatirima koji prolaze pored radnog mesta.

  • u vlažnim okruženjima, oko bazena ili tuševa koriste se meke, profesionalne podloge za podove za ovu namenu

Zaključak: Istraživači su otkrili da je stajanje od 90 minuta uzrokovalo ozbiljnu nelagodnost stopala, nogu i leđa učesnika studije. Istraživači su takođe otkrili da stajanje u ovom vremenskom periodu uzrokuje ukočenost vrata i ramena.  Studija je takođe zaključila da upotreba profesionalnih prostirki protiv umora – gumenih otirača dizajniranih da smanju stres koji utiče na stopala i noge kada stojite duže vreme - može pomoći u sprečavanju mnogih od ovih zdravstvenih problema.

Izvor: Sandy Smith | EHS Todaywww.ehstoday.com, Environment, Health and Safety, https://www.lboro.ac.uk/ www.kleen-tex.eu

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.