Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Higijenski čiste površine - kako?

Saveti za bezbednu dezinfekciju površina za vreme pandemije Covid-19

Higijenski čiste površine su preduslov za sprečavanje unakrsne kontaminaciju površina i prostorija. Primenom praktičnih saveta možete lako postići visoki nivo higijene u vašem objektu:  

  • Obratite pažnju na površine koje se često dodiruju

Češća čišćenja i redovna dezinfekcija određuju svakodnevno čišćenje. Za najveću moguću sigurnost, površine koje se često dodiruju rukom, moraju se očistiti i dezinfikovati redovno: kvake na vratima, rukohvate, liftove, ključeve, recepcije i površine kod ulaza u prostoriju.

  • Pravilno izaberite i koristite proizvode

Nije svako sredstvo za dezinfekciju pogodno za sve površine. Na primer, dezinfekcija na bazi alkohola se ne može koristiti na pleksiglasu. Preporučujemo nežnu dezinfekciju za takve površine. Upotrebom profesionalnih Hollu dezinfekcionih sredstava bićete sigurni da ne oštećujete površine.  

  • Koristite efikasne proizvode koji odgovaraju materijalima

Visoka efikasnost proizvoda za profesionalnu dezinfekciju Hollu protiv virusa Covid-19 i drugih virusa dokazana je testom EN 14476. Svi proizvodi su u skladu sa propisima o biocidima i ispunjavaju VAH smernice. Zahvaljujući kratkom vremenu izlaganja, posebno su nežni prema materijalu i koži.  

  • Izbegavajte unakrsnu kontaminaciju upotrebom krpe i opreme sa kodiranjem bojama

Da bi se izbegla unakrsna kontaminacija, preporučljivo je korišćenje opreme i krpe u različitim bojama za svako područje. Upotrebom profesionalne opreme, mopova i krpa u bojama, bićete sigurni da ste sprečili unakrsnu kontaminaciju prostorija tj. prenošenje nečistoće, virusa i bakterija iz jedne prostorije u drugu.  

  • Higijenski procesi

Svakodnevni procesi čišćenja i dezinfekcije treba da budu jasno definisani, usklađeni sa delatnošću preduzeća ili objekta u kojem se čišćenje vrši (hotel, restoran, industrijska proizvodnja, proizvodnja hrane, obrazovna institucija, bolnica, itd). Procesi čišćenja treba da budu dokumentovani i pregledni u vidu ček lista, sa jasnim uputstvima.

  • Tražite dodatni savet

U koliko Vam je potreban savet u vezi odabira adekvatnog sredstava za čišćenje, dezinfekcionog sredstva i opreme za čišćenje, potražite stručan savet.

Izvor: Hollu GmbH https://www.hollu.com/tipps_oberflaechendesinfektion/

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.