Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Čišćenje Spoljašnjih Delova Ugostiteljskih Objekata

Korona virus je poremetio sve grane industrije i mnoštvo malih preduzeća izbacio iz poslovanja. Ali, sektor koji je najviše pretrpeo u ovom turbulentnom periodu je ugostiteljstvo. Širom sveta (a u Srbiji pogotovo) ugostitelji su bili suočeni sa do sada neviđenim zabranama.  Zbog pandemije svi ugostiteljski objekti kao i domaćinstva morali su da poboljšaju kvalitet higijene u svom okruženju. Iako su svi smanjili bliske kontakte, potrebno je i dalje poštovati preporuke za održavanje higijene u ugostiteljskim objektima.

Budući da lokali dugo nisu radili, bašte se nisu koristile više od godinu dana.  Da bi klijenti uživali u jutarnjim kaficama i razgovoru sa prijateljima, neophodno je temeljno čišćenje spoljašnjih delova vašeg ugostiteljskog objekta - kako bi Vaša bašta zasijala u pravom svetlu!

čist-kafić-terasa

Imajući to u vidu, u daljem tekstu ćemo se dotaći nekih od delova spoljašnjosti koji, na osnovu našeg iskustva, budu najprljaviji i na koje treba obratiti posebnu pažnju. Takođe ćemo preporučiti nekoliko proizvoda koji vam mogu pomoći u čišćenju i vraćanju punog sjaja vašoj bašti/lokalu.

 

Prozori

 

Prvi na listi su prozori, što ste verovatno i očekivali. Jednostavno, prozori su deo spoljašnjosti lokala koji su često najprljaviji. Kiša, prašina, prljavština - su tri glavna neprijatelja staklenih površina. Nakon dužeg vremena bez čišćenja, prozori mogu biti toliko prljavi da možete pomisliti da ih je nemoguće očistiti. Naravno, to nije slučaj. Sve može da se očisti, samo je pitanje izbora kvalitetnih sredstava i profesionalne opreme.

Ako niste sigurni u vaše sposobnosti čišćenja ili jednostavno smatrate da to ne možete da uradite na zadovoljavajući način, angažovanje agencije za čišćenje koja će to profesionalno odraditi je uvek dobar izbor.

Kvalitetna i profesionalna oprema kao i sredstva za čišćenje su izuzetno bitni pošto pomoću njih možete izbeći oštećenja stakla.  U koliko na površini stakla postoji gruba nečistoća ili farba, preporučujemo korišćenje specijalnih grebača za staklene površine koji neće oštetiti staklo.  Naslage prljavštine se lako i efikasno skidaju uz pomoć čistača stakla sa abrazivom.  Navlaka za pranje prozora ima duge čekinje koje služe da apsorbuju više prljavštine i uklone nečistoće a druga strana je abraziv koji je namenjen za čišćenje tvrdokornih nečistoća ili kamenca sa stakla.

Pored navlaka, brisača i svlakača, ova kanta je jedan od najprodavanijih proizvoda i slobodno možemo reći da predstavlja neizostavan deo opreme svakog profesionalca za brz i efikasan rad.

U koliko su staklene površine na visini ili na nedostupnim mestima, pročitajte naš vodič za čišćenje tih površina da saznate kako da očisitie te površine.

 

Stolovi i drvenarija

 

Stolovi koji stoje u bašti su izloženi mnogim spoljašnjim uticajima koji skraćuju njihov vek trajanja. Kiša, vetar, vlažnost, prašina. Sve to utiče da stolovi vremenom postaju sve manje reprezentativni i da moraju da se menjaju. Neminovno je da ćete u jednom trenutku morati da zamenite inventar u bašti. Međutim, uz dobro čišćenje i negovanje stolova i drvenarije, taj trenutak će doći daleko kasnije.

drveni-nameštaj-kafić

Stolovi ne zahtevaju neku posebnu negu. Međutim, ono što je potrebno jeste da se konstantno čiste i dezinfikuju. Za razliku od prozora koje možete čistiti jednom u nekoliko nedelja, čak i meseci, stolove preporučujemo da čistite svakodnevno, više puta. To je jedini način da oni izgledaju dobro i oslikavaju vašu profesionalnost.

Nedopustivo je videti prljav sto pun mrvica u lokalu, zar ne?

Kao i kod stakla, neophodno je koristiti kvalitetno sredstvo i mikrofiber krpe za čišćenje vaših stolova koje neće oštetiti površine.  Za čišćenje univerzalnih površina preporučujemo profesionalni koncentrat na bazi alkohola sa svežim mirisom koji rastvara prljavštinu i dezinfikuje površinu a istovremeno daje dugotrajan prijatan miris.

 

Bašta i đubre

 

Često je slučaj da se dosta đubreta i prljavštine skupi u okolini vaše bašte ako ona nije bila dugo u upotrebi. Vetar je u ovom slučaju vaš najgori neprijatelj i često će i na najzavučenija mesta dogurati prazne flaše, lišće, papire, itd.

Srećom, to nije ništa što ne možete rešiti i sami. Naravno, kao i kod drugih poslova čišćenja, možete angažovati profesionalce koji će očistiti vašu baštu, ali mi mislimo da za to nema potrebe.  Deo opreme koji morate da imate da bi sproveli čišćenje smeća kako treba je definitivno đubrovnik. Pomoću njega i kvalitetne metle, nijedna prljavština ne može da vam stane na put i čišćenje će biti gotovo u roku od nekoliko sati.

 

Sprečite prljanje na vreme

 

Svi delovi vašeg ugostiteljskog objekta (unutra kao i spolja) će se sigurno uprljati kroz vreme. Ono što možete dodatno da učinite jeste da usporite ili čak sprečite prljanje unutrašnjih delova objekta.

Bolje sprečiti nego lečiti, zar ne?

Postavljanjem otirača smanjujete unošenje prljavštine u Vaš objekat. Profesionalni otirači sprečavaju habanje unutrašnjeg prostora i postiže se visok nivo higijene u objektu.  Zahvaljujući profesionalnim otiračima, potreba za svakodnevnim spremanjen možete smanjiti, pošto se blato, prašina i prljavština koji se unose đonovima cipela zadržavaju se već na samom ulazu u objekat. 

Pored klasičnih otirača u tamnoj boji možete kupiti otirač za spoljašnju ili unutrašnju upotrebu sa logotipom Vašeg objekta koji reflektuje dobar imidž lokala i već na ulazu daje utisak dobrog ukusa i lepog dizajna.

 

Spremni za novu sezonu

Korona je (nadamo se) iza nas, i sada je vreme da se fokusirate na vedrije teme. Ponovno otvaranje lokala je nešto što treba da vas raduje, ali da bi vaš lokal izgledao kako dolikuje, neophodno je sprovesti temeljno čišćenje. U tekstu smo izdvojili neke od delova spoljašnjosti vašeg lokala na koje trebate da obratite pažnju i uz kvalitetnu opremu, sigurni smo da ćete dočekati ovo leto spremniji nego ikad.

Pogledajte naš vodič potrebne opreme za održavanje higijene u hotelima klikom na sliku:

vodič za čišćenje ugostiteljskog objekta

 

 

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.