Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

5 Saveta za Održavanje Higijene u Kafiću

5 Saveta za Održavanje Higijene u Kafiću

 

Higijena je uvek na prvom mestu kada se radi o bilo kakvom tipu ugostiteljskih objekata. Održavanje higijene kafića, počevši od samog prostora, preko bašti, mašina i lične higijene zaposlenih, dodatno je dobila na važnosti u današnje vreme kada smo suočeni sa virusom Covid19. Zbog takve situacije, besprekoran nivo čistoće svakog kafića postao je neophodan uslov za rad

čist-kafić

Da biste osigurali da je u Vašem kafiću higijena na zavidnom nivou i to u svakom trenutku, postoji nekoliko efikasnih saveta. U daljem tekstu saznajte kako na jednostavan način održavati kafić, olakšati čišćenje svakog dana i na taj način ukloniti svaki zdravstveni rizik po osoblje i posetioce. 

 

Dakle, sledi naših 5 saveta za održavanje higijene u kafiću :

 

Uvek na ulazu postavite otirač ili dezo barijere 

 

Počećemo od samog ulaza u objekat. Dakle, otirač na ulazu je neophodan – on će pokupiti sve nečistoće, tečnosti i vlagu sa obuće posetilaca u dovoljnoj meri da se ne raznose dalje po objektu. To odmah znači i manje vremena utrošenog na čišćenje podova po završetku radnog vremena.

otirač-za-kafić

Od protekle 2020. godine, na značaju su posebno dobile dezo barijere koje imaju i dezinfekcionu funkciju. Do sad nam je svima poznato da se virus može uneti i na obući, stoga je bitno da se odmah na ulazu oslobodimo tog rizika.

 

Uzimajući u obzir da Vaš kafić poseti veliki broj ljudi u toku dana, preporučljivo je da postavite dezinfekcione barijere na svaki ulaz i izlaz. U našoj ponudi postoji širok asortiman najrazličitijih otirača, dezo barijera sa delovima za sušenje obuće i još mnogo toga.

 

Ne štedite na sredstvima za čišćenje prostora i mašina  

 

Sredstva za čišćenje su Vaši glavni saveznici u održavanju higijene u kafiću. S obzirom da kvalitet ovih sredstava direktno utiče na čistoću i eliminisanje bakterije na svim površinama, važno je da birate samo najbolje.

 

Na ovoj listi nalaze se najrazličitije tečnosti za čišćenje podova, dezinfekciju površina, uklanjanje kamenca iz mašina i aparata, peći, ručno pranje sudova i još mnogo toga. U zavisnosti od ponude u Vašem kafiću i toga koje sve aparate koristite, biće Vam potrebna različita sredstva. Važno je imati na umu da se samo redovnim i svakodnevnim čišćenjem svake površine, mašine i posude u kafiću postiže kompletan nivo higijene i održava bezbednost svih zaposlenih i gostiju.

čišćenje-aparata-kafić

Ukoliko ne možete da se odlučite koje sredstvo bi najbolje odgovaralo Vašim potrebama, na našem sajtu je detaljno objašnjen sastav i namena svakog proizvoda te se možete informisati detaljnije.

 

Sredstva za ličnu dezinfekciju moraju biti uvek dostupna

 

Nikada pre svetske pandemije nije bilo neophodno da na svakom stolu u kafiću postoji sredstvo za dezinfekciju ruku. Međutim, svaki uspešan preduzetnik mora se prilagoditi promenama koje donose savremeni izazovi.

 

Alkohol, pojedinačni gelovi za dezinfekciju ruku i redovno dezinfikovanje stolova posle odlaska svakog gosta postali su neophodne stavke za održavanje higijene svakog kafića. Naravno, pored maski koje smo svi u obavezi da nosimo, ruke su te kojima će svaki gost dodirivati šoljice, escajg i sve ostale sudove na stolu.

dezinfekcija-površina

Dakle, postarajte se da su i zaposlenima i mušterijama na svakom koraku dostupna sredstva za ličnu dezinfekciju. To će uticati na čistoću i bezbednost objekta. Ova sredstva su posebno važna i u prostorijama kao što su toaleti, gde ljudi češće dodiruju slavine, kvake i prekidače. Na našem sajtu pogledajte detaljnije koje proizvode možete iskoristiti u navedene svrhe.

 

Potrebno je uložiti u profesionalno čišćenje podova

 

Ponovo se vraćamo na važnost podova u kafićima kada je reč o njihovom uticaju na higijenu čitavog prostora. Bez obzira na dovoljan broj otirača i dezinfekcionih barijera koje postavite, svako će se samo par sekundi zadržati na njima. Jasno je da to nije dovoljno da se otklone sve nečistoće koje unosimo na obući.

čišćenje-podova-u-kafiću

Stoga, održavanje higijene u kafićima veoma zavisi od čistoće podova u svim delovima objekta. Uzimajući u obzir da svakog dana veliki broj ljudi korača po podu kafića, neophodno je imati profesionalna sredstva i mašine za usisavanje i čišćenje. Jaki usisivači, profesionalni usisni nastavci i dodaci neophodni su za održavanje higijene kafića. Samo oni imaju dovoljnu jačinu da dubinski očiste prostor u kome dnevno korača više desetina ljudi.

mašinsko-čišćenje-podova-kafić

Isti je slučaj i sa mašinama za čišćenje podova, specijalizovanim četkama i nastavcima za poliranje. Važno je naglasiti da nedovoljno očišćene gazne površine znače da se prljavšitina raznosi u nedogled, te će nivo higijene u kafiću biti nezadovoljavajući.

 

Ne zaboravite na čišćenje nameštaja i površina za sedenje

Često se desi da smetnemo s uma važnost higijene celokupnog nameštaja, a posebno površina za sedenje. Održavanje higijene kafića podrazumeva ne samo čiste stolove, šankove i površine koje posetioci dodiruju, već i one na kojima sede. Iz tog razloga, redovno čišćenje stolica, fotelja, dvoseda i svih vrsta naslonjača neophodno je da bi higijena u Vašem kafiću bila na visokom nivou.

 

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.