Prijava

0
0,00 rsd
0
0,00 rsd

Higijenski-ciste-povrsine-kako

Higijenski čiste površine – kako?

Saveti za bezbednu dezinfekciju površina za vreme pandemije Covid-19

Higijenski čiste površine su preduslov za sprečavanje unakrsne kontaminaciju površina i prostorija. Primenom praktičnih saveta možete lako postići visoki nivo higijene u vašem objektu:  

Obratite pažnju na površine koje se često dodiruju

Češća čišćenja i redovna dezinfekcija određuju svakodnevno čišćenje. Za najveću moguću sigurnost, površine koje se često dodiruju rukom, moraju se očistiti i dezinfikovati redovno: kvake na vratima, rukohvate, liftove, ključeve, recepcije i površine kod ulaza u prostoriju.

Pravilno izaberite i koristite proizvode

Nije svako sredstvo za dezinfekciju pogodno za sve površine. Na primer, dezinfekcija na bazi alkohola se ne može koristiti na pleksiglasu. Preporučujemo nežnu dezinfekciju za takve površine. Upotrebom profesionalnih Hollu dezinfekcionih sredstava bićete sigurni da ne oštećujete površine.  

Koristite efikasne proizvode koji odgovaraju materijalima

Visoka efikasnost proizvoda za profesionalnu dezinfekciju Hollu protiv virusa Covid-19 i drugih virusa dokazana je testom EN 14476. Svi proizvodi su u skladu sa propisima o biocidima i ispunjavaju VAH smernice. Zahvaljujući kratkom vremenu izlaganja, posebno su nežni prema materijalu i koži.  

Izbegavajte unakrsnu kontaminaciju upotrebom krpe i opreme sa kodiranjem bojama

Da bi se izbegla unakrsna kontaminacija, preporučljivo je korišćenje opreme i krpe u različitim bojama za svako područje. Upotrebom profesionalne oprememopova i krpa u bojama, bićete sigurni da ste sprečili unakrsnu kontaminaciju prostorija tj. prenošenje nečistoće, virusa i bakterija iz jedne prostorije u drugu.  

Higijenski procesi

Svakodnevni procesi čišćenja i dezinfekcije treba da budu jasno definisani, usklađeni sa delatnošću preduzeća ili objekta u kojem se čišćenje vrši (hotel, restoran, industrijska proizvodnja, proizvodnja hrane, obrazovna institucija, bolnica, itd). Procesi čišćenja treba da budu dokumentovani i pregledni u vidu ček lista, sa jasnim uputstvima.

Tražite dodatni savet

U koliko Vam je potreban savet u vezi odabira adekvatnog sredstava za čišćenje, dezinfekcionog sredstva i opreme za čišćenje, potražite stručnu asistenciju.

Izvor: Hollu GmbH https://www.hollu.com/tipps_oberflaechendesinfektion/

Podeli Blog Post

Povezani Blog Postovi

Četke za proizvodnju hrane koje se detektuju metalnim detektorom
24.06.2024.
Da li ste znali za šta se koriste metalni i magnetni detektori u proizvodnji hrane?
Evidencija čišćenja u prehrambenoj industriji
24.06.2024.
Ček lista za lakše praćenje održavanje higijene u proizvodnji hrane i pića

Prijavite se na naš newsletter

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novim proizvodima u našoj ponudi, promocijama i akcijskim sniženjima, prijavite se na našu newsletter listu.

Hvala Vam što nas pratite!

Zastupnici smo renomiranih evropskih brendova koji su našli svoje mesto u upotrebi u mnogim granama privrede u sektoru održavanja higijene prostora. Kao ovlašćeni distributeri i serviseri posedujemo u prodajnom portfoliju veliki izbor manuelne opreme za čišćenje i hotelske opreme.

Minimalni iznos porudžbine za besplatnu dostavu je 7200 RSD sa PDV-om. Cene su podložne promenama. U našoj on line prodavnici kupovinu mogu obavljati pravna i fizička lica, plaćanjem pouzećem ili plaćanjem preko računa.

KONTAKT