Veleprodaja opreme i sredstava za profesionalno održavanje higijene.  Kupovinu mogu obavljati isključivo pravna lica, plaćanjem preko računa.

Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Pravila u pripremi hrane u ugostiteljstvu

 

Veoma je važno da se u pripremi hrane sagleda proces od ulaza hrane preko same pripreme sve do serviranja hrane.

Potrebno je sagledati sve realne opasnosti i preispitati koje su to mere koje su optimalne kako bi se eliminisale sve opasnosti.

Važno je da se sagledaju kritične tačke u ugostiteljstvu, kao što su:

  • temperatura na kojoj se skladišti hrana
  • toplotna obrada hrane
  • hlađenje namirnica
  • čuvanje namirnica do konzumiranja

Preporučuje se svakodnevna provera lične higijene odnosno zdravstveno stanje zaposlenih u objektu gde se priprema hrana. Tu spada prisustvo, čistoća i stanje zaštitne odeće, čiste I neoštećene ruke. U održavanju higijene ruku preporučuje se korišćenje dispenzera za tečni sapun ili sapun u peni, korišćenje jednokratnih papirnih ubrusa I dezinfekcije ruku u vidu gela ili tečnosti. U ugostiteljstvu se preporučuje korišćenje sapuna I kreme za negu ruku bez mirisa.

Pored gore navedenog potrebno je svakodnevno proveriti tehničko stanje i čistoću objekta, opreme, mernih insturmenata i pribora za pripremu hrane.


 

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.