Veleprodaja opreme i sredstava za profesionalno održavanje higijene. Kupovinu mogu obavljati isključivo pravna lica, plaćanjem preko računa.
Veoma je važno da se u pripremi hrane sagleda proces od ulaza hrane preko same pripreme sve do serviranja hrane.
Potrebno je sagledati sve realne opasnosti i preispitati koje su to mere koje su optimalne kako bi se eliminisale sve opasnosti.
Važno je da se sagledaju kritične tačke u ugostiteljstvu, kao što su:
Preporučuje se svakodnevna provera lične higijene odnosno zdravstveno stanje zaposlenih u objektu gde se priprema hrana. Tu spada prisustvo, čistoća i stanje zaštitne odeće, čiste I neoštećene ruke. U održavanju higijene ruku preporučuje se korišćenje dispenzera za tečni sapun ili sapun u peni, korišćenje jednokratnih papirnih ubrusa I dezinfekcije ruku u vidu gela ili tečnosti. U ugostiteljstvu se preporučuje korišćenje sapuna I kreme za negu ruku bez mirisa.
Pored gore navedenog potrebno je svakodnevno proveriti tehničko stanje i čistoću objekta, opreme, mernih insturmenata i pribora za pripremu hrane.