Autentikacija
Uporedi
Lista želja
0
Korpa
0
Vaša korpa je prazna.
Pozovite nas
+381 11 24 14 371
Higijena

Kako Skinuti Lepak sa Stakla Brzo i Lako?

Možda ste pokušavali da zalepite dekorativne elemente na prozorima ili da popravite pukotine u staklu, ali sada je vreme da uklonite taj lepak sa stakla. Ovo može biti prilično frustrirajući zadatak, posebno ako ne znate kako ga ukloniti bez oštećenja stakla. Srećom, postoji nekoliko proizvoda koji vam mogu pomoći da skinete lepak sa stakla brzo i lako.

kako-skinuti-lepak-sa-stakla

 

Kako ukloniti lepak sa stakla?

Bilo da pričamo o staklu u stambenom ili poslovnom prostoru, prozoru na kolima, pa čak i o staklenom stolu ili tegli, ostatak lepka ili lepljive trake veoma lako se može ukloniti uz samo 2 proizvoda!

Prvi proizvod koji možete koristiti je Clip - strugač za staklo širine 10 cm. Ovo je praktičan alat koji vam može pomoći da lako uklonite lepak sa stakla. Clip strugač dolazi sa 10 zamjenjivih metalnih oštrica. Oštrica je dovoljno oštra da ukloni lepak sa stakla, ali ne i da ošteti staklo. Kako bi se koristio Clip strugač na ispravan način, jednostavno postavite oštricu pod uglom od 45 stepeni prema površini stakla i počnite da strugate lepak. Uklonite što više lepka strugajući u jednom pravcu, a zatim okrenite strugač i ponovite postupak u drugom pravcu. Ukoliko je potrebno, možete pritisnuti nešto jače na strugač, ali pripazite da ne oštetite staklo.

Sredstvo za uklanjanje lepka sa stakla - Window Clean

Kako biste skinuli lepak sa stakla koji je ostao na površini nakon struganja, predlažemo adekvatno sredstvo baš za tu namenu.

Drug proizvod koji možete koristiti je Window Clean 1L koncentrovano sredstvo za čišćenje stakla. Ovo je sredstvo za čišćenje koje je posebno dizajnirano da otkloni lepak i druge tragove sa stakla. Window Clean je koncentrovano sredstvo, pa ga morate razblažiti sa vodom pre upotrebe. Preporučuje se da koristite 10l vode na 50/100ml sredstva za čišćenje. Nanesite rastvor na mesto gde se nalazi lepak i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga, obrišite staklo mekom krpom od mikrofibera. Ukoliko lepak nije u potpunosti skinut, pokušajte sa upotrebom navlake za brisanje prozora sa abrazivom.

Kada koristite ove proizvode da biste skinuli  lepak sa stakla, morate biti oprezni kako ne biste oštetili staklo. Pripazite da ne pritiskate previše strugačem i koristite ga samo pod uglom od 45 stepeni. Takođe, ne nanosite previše sredstva za čišćenje jer može ostaviti tragove na staklu. Uvek čistite staklo mekom krpom nakon upotrebe ovih proizvoda kako biste uklonili sve ostatke lepka i sredstva za čišćenje.

profesionalno-sredstvo-za-prozore

Kako otkloniti star i tvrdokoran lepak

Ako imate lepak na staklu koji je vrlo tvrdokoran i ne možete ga ukloniti pomoću ovih proizvoda, možete pokušati sa drugim metodama. Jedna od tih metoda je upotreba acetona. Aceton je jak rastvarač koji može brzo ukloniti lepak sa stakla. Međutim, morate biti oprezni pri upotrebi acetona jer je vrlo jak i može oštetiti staklo. Pre upotrebe, testirajte acetonski rastvarač na malom delu stakla kako biste bili sigurni da neće oštetiti staklo ili zaštitni sloj koji imate na staklu. Nakon toga, nanesite malu količinu acetona na mesto gde se nalazi lepak i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim, koristite Clip strugač ili meku krpu da uklonite lepak. Naša preporuka su Dual- T plave krpe sa abrazivom koje su specijalno dizajnirane za brisanje staklenih površina. Imaju visoko-upijajuću moć a u uglu se nalazi abrazivni deo koji može pomoći baš kod tih upornih komadića lepka. Budite pažljivi i ne trljajte previše jako kako ne biste oštetili staklo.

profesionalna-oprema-za-ciscenje-stakla

Nemojte zaboraviti da acetan može biti štetan za staklo i može izazvati oštećenja. Zbog toga je najbolje koristiti specijalizovane proizvode za čišćenje stakla, kao što su Clip strugač i Window Clean koncentrovano sredstvo za čišćenje stakla.

Kada koristite ove proizvode, ne zaboravite da zaštitite ruke rukavicama kako biste izbegli iritaciju kože. Takođe, ne koristite ove proizvode u uslovima visoke vlage ili ekstremnih temperatura, jer to može uticati na efikasnost proizvoda.

 

Prevencija za ubuduće!

Olakšajte sebi i naučite par trikova kako da sprečite da se lepak zalepi na staklo ili da se bar zalepi u manjoj količini na površinu. Kako biste sledeći put lakše uklonili lepak sa staklenih površina, neophodno je da postupate na sledeći način: Pre nego što lepite bilo šta na staklo, očistite ga temeljno i uverite se da je površina potpuno suva pre lepljenja. Ukoliko koristite lepak za staklo, koristite kvalitetan lepak za staklo i pažljivo nanesite samo malu količinu kako bi se izbegla suvišna količina koja bi mogla curiti i lepiti se na neželjeno mesto.

Uklanjanje lepka sa stakla može biti lako i brzo ako koristite prave proizvode i tehnike. Clip strugač i Window Clean koncentrovano sredstvo za čišćenje stakla su dva proizvoda koji će vam pomoći u uklanjanju lepka sa stakla bez oštećenja. Uvek pazite da koristite ove proizvode oprezno i sledite uputstva proizvođača kako biste postigli najbolje rezultate.

Svakog meseca možete pročitati novi blog na temu održavanja higijene u poslovnom i stambenom prostoru!

 

Zadovoljnih klijenata
0
Zadovoljnih klijenata
Proizvoda
0
Proizvoda
Proizvođača
0
Proizvođača
Članova tima
0
Članova tima
Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo Lucart Premiere Products Purell Sprintus Hollu TTS Kleen-Tex Gojo
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.